Фабриката е построена през 2008 г. Разположена е в с. Поройно, на 3км от Дулово на площ от 15 520 кв.м.

Най-новото разширение на фабриката е от лятото на 2015г : новопостроено хале на площ от 2 330 кв.м . В него е разположена приемна шахта с капацитет 100 т и най-модерната и ефективна почистваща линия за семки с дължина 37м. През 2016г, линията за почистване, калибиране и преработка на семки се надгражда като се подменят машините за предварително почистване и се добавят 2 фото-сортиращите машини, всичките последна технология и работещи изключително прецизно.

Локацията на фабриката е логистично на изключително удобно място. От една страна, разположена е в сърцето на най-плодородната част на България и от друга страна, близо е до Варна, основното морско пристанище на България. Намира се в близост и до Русе, главното пристанище на река Дунав. Разположението на фабриката я прави лесно достъпна от клиенти от съседните страни.

Камионите със суровини се приемат след претегляне на кантар на входа на фабриката. Кантарът тегли товари до 60 000 кг. Продуктите се товарят и разтоварват от камиони и контейнери с помощта на три челни товарача: една фандрома и два мотокара. За улеснение при товаро-разтоварните дейности се изпозват и транспортни ленти с дължина до 8 м.

Две са основните производствени линии и те са изградени от най-съвременните, най-ефективните и капацитетни машини.

Едното производствено оборудване е за преработка, калибриране и почистване на суровини с чистота над 99,90%. Готовите пакетирани продукти са с отлично качество, което е водещият фактор при продажбите днес.

Второто производствено оборудване е за печене, осоляване, овкусяване и пакетиране на семки и ядки. Готовитепакетирани продукти са с отлично качество и вкус, което ги прави популярни и търсени.